Korttireklamaatio

Kortinhaltijana sinulla on mahdollisuus saada meiltä apua, jos kortillasi tehdyssä ostossa tai käteisnostossa on tapahtunut jokin virhe.

Täytä se reklamaatiolomake, joka koskee sinun asiaasi. Kun olet lähettänyt reklamaatiosi, saat 10–15 minuutin kuluessa sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on tunnistenumero. On tärkeää, että säilytät tunnistenumeron siltä varalta, jos sinun pitää ottaa meihin yhteyttä uudelleen.

Ostossani tai käteisnostossani on tapahtunut jokin virhe

Saitko virheellisen laskun tai et ole saanut tuotetta/palvelua, jonka maksoit kortillasi? Pyydämme sinua kääntymään ensisijaisesti ostopaikan puoleen, ja yrittämään ratkaista tilanne suoraan heidän kanssaan. Jos et kuitenkaan saa apua ostopaikasta, olet tervetullut tekemään reklamaation, ja voit mahdollisesti saada (asian käsittelyn jälkeen) korvausta.

Liitä reklamaatiosi yhteyteen kaikki sinulla olevat asiakirjat; kuitit, tilausvahvistus, toimitusvahvistus ja kirjallinen viestintä suoraan ostopaikan kanssa.

Sinulle, joka ostit tuotteen/palvelun kortillasi, mutta et ole saanut sitä koronaviruksesta johtuen
Yritä aina ensin ratkaista ongelma suoraan ostopaikan kanssa ja esitä korvausvaatimuksesi heille, koska he ovat ensikädessä velvollisia korvaamaan puuttuva tuote/palvelu.

Jos ostopaikka ilmoittaa antavansa korvausta – odota, tämän hetkisestä tilanteesta johtuen korvauksen saaminen voi kestää pidempään kuin normaalisti.

Jos ostopaikan korvausehdotus on esimerkiksi lahjakortti/voucher, jota et halua, sinun täytyy aina ilmoittaa yritykselle, että et ota vastaan heidän korvausehdotustaan, vaan, että haluat rahasi takaisin.

Jos et toistuvista yrityksistä huolimatta saa korvausta, voit tehdä reklamaation meille.

Reklamaation pitää sisältää kaikki seuraavat tiedot:

  • Varausvahvistus, josta käy selkeästi ilmi palvelun nimi, päivämäärä ja jokaisen varauksen summa.
  • Kopiot kaikesta käymästäsi kirjallisesta kommunikaatiosta ostopaikan kanssa. Viesteistä tulee näkyä selkeästi päivämäärät ja viestien lähettäjät.
  • Peruutuksen syy? Kuka perui tilauksen? Myyntipaikka vai sinä?
  • Kopio ostopaikan peruutusvahvistuksesta, jossa ilmoitetaan mahdollisen palautuksen päivämäärä.

Tee reklamaatio virheellisestä ostosta tai käteisnostosta

Korttini on varastettu tai kadonnut

Jos reklamaatiosi koskee kadonnutta tai varastettua korttia, sinun tulee sulkea kortti niin pian kuin mahdollista.

Voit tehdä reklamaation tapahtumista vain siinä tapauksessa, että olet tehnyt myös rikosilmoituksen, ja lähetät siitä meille kopion reklamaatiosi liitteenä.

Tee reklamaatio varastetulla tai kadonneella kortilla tehdyistä tapahtumista

Kortillani on ostoja tai käteisnostoja, joita en ole tehnyt

Jos olet havainnut kortillasi asiaankuulumattomia ostoja tai käteisnostoja, sinun tulee sulkea kortti niin pian kuin mahdollista. Muista tehdä myös rikosilmoitus asiaankuulumattomista ostoista.

Tee reklamaatio asiaankuulumattomista ostoista tai käteisnostoista

Usein kysytyt kysymykset

Kauppa, jossa olet asioinut, on viime kädessä vastuussa oston yhteydessä tapahtuneista virheistä, ja siksi sinun tulee ensiksi yrittää ratkaista ongelma suoraan ostopaikan kanssa.

Jos et saa apua ostopaikasta, voit kortinhaltijana tehdä reklamaation meille mahdollisimman pian. Reklamaatiosi liitteeksi tarvitsemme dokumentit keskusteluista, joita olet käynyt ostopaikan kanssa. Siksi suosittelemme, että käyt kaikki keskustelut ostopaikan kanssa kirjallisesti.

Lisäksi liitä mukaan kaikki muu sellainen dokumentaatio, joka vahvistaa reklamaatiotasi, esimerkiksi sähköpostiviestit, kuitit, toimitusvahvistus, palautuskuitti jne.

Jos kortillasi on ilmennyt asiaankuulumattomia tapahtumia tai korttisi on varastettu, kortti pitää aina sulkea niin nopeasti kuin mahdollista.

Voit sulkea kortin soittamalla numeroon +358 8 0015 5777, joka on avoinna vuorokauden ympäri.

Toimimme ainoastaan maksujen välittäjänä ja käsittelemme vain toisen käden tietoa, jonka saamme ostopaikan pankilta.

Luotamme välitetyn tiedon oikeellisuuteen. On kuitenkin olemassa liikkeitä, jotka välittävät maksuja eri nimellä kuin mitä liikkeen ovessa tai verkkosivuilla kerrotaan. Ostopaikan nimi ja paikkakunta saattavat myös liittyä omistussuhteisiin, ja siksi ne voivat vaihdella.

Kaikki rikollinen toiminta on aina ilmoitettava poliisille. Jos korttisi on varastettu tai kortillasi on ilmennyt asiaankuulumattomia tapahtumia, asiasta on tehtävä rikosilmoitus.

Voit vähentää reklamoidun rahamäärän korttilaskustasi, mutta sinun tulee ensin olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Valitettavasti emme voi auttaa sinua kuittikopion hankkimisessa. Toimimme ainoastaan maksujen välittäjänä, ja kaikki liikenne meidän ja ostopaikkojen välillä on sähköistä. Ostopaikka on kirjanpitolain alainen ja sillä on velvollisuus säilyttää maksutositteet. Käänny siis ostopaikan puoleen, jos haluat kopion kuitista.

Kauppa, jossa olet asioinut, on viime kädessä vastuussa oston yhteydessä tapahtuneista virheistä, ja siksi sinun tulee ensiksi yrittää ratkaista ongelma suoraan ostopaikan kanssa.

Jos et saa apua ostopaikasta, voit kortinhaltijana tehdä reklamaation meille mahdollisimman pian. Reklamaatiosi liitteeksi tarvitsemme dokumentit keskusteluista, joita olet käynyt ostopaikan kanssa. Siksi suosittelemme, että käyt kaikki keskustelut ostopaikan kanssa kirjallisesti.

Lisäksi liitä mukaan kaikki muu sellainen dokumentaatio, joka vahvistaa reklamaatiotasi, esimerkiksi sähköpostiviestit, kuitit, toimitusvahvistus, palautuskuitti jne.

Ilmoita meille mahdollisimman pian, ja käytä yhteystietoja, jotka sait meiltä reklamaatioosi lähetetyssä vastaanottovahvistuksessa.

Ennen kuin teet meille reklamaation, sinun on lähtökohtaisesti aina käännyttävä ostopaikan puoleen ja kysyttävä, miksi tuotettasi ei ole toimitettu. Jos ostopaikka ei pysty auttamaan, voit kortinhaltijana tehdä reklamaation meille.

Jos tilauksellesi on annettu toimituspäivämäärä, sinun on odotettava siihen päivämäärään asti ennen kuin reklamoit. Jos toimituspäivämäärää ei ole tiedossa, voimme auttaa vasta 30 vuorokauden kuluttua ostopäivämäärästä. Voimme auttaa sinua vain siinä tapauksessa, että osoitat reklamaatiossasi olleesi yhteydessä ostopaikkaan.

Siksi suosittelemme, että käyt kaikki keskustelut ostopaikan kanssa kirjallisesti. Lisäksi liitä mukaan muu sellainen dokumentaatio, joka vahvistaa reklamaatiotasi, esimerkiksi tilausvahvistus.

Jos lentoyhtiö tekee konkurssin, kun olet jo varannut ja maksanut lippusi kortilla, sinun on ensi kädessä otettava yhteyttä lentoyhtiöön tai matkanjärjestäjään saadaksesi lisätietoa.

Jos olet maksanut matkasi kortilla, voit tehdä ostostasi reklamaation ja saada korvausta tehdyn selvityksen perusteella. Korvaus koskee vain sitä osaa matkasta, jota ei ole voitu hyödyntää, ja vain sitä osaa, jonka katsotaan koskevan konkurssin tehnyttä yhtiötä.

Jos olet ostanut matkasi matkanjärjestäjän kautta, ei varausmaksua tai muita matkatoimistokuluja korvata. Reklamaatio-oikeus ei koske liittymälentoja, matkoja lentokentälle tai lentokentältä, hotellia tai vastaavaa. Korttiin sisältyvä täydentävä matkavakuutus ei kata lentoyhtiön konkurssin aiheuttamia kustannuksia.

Et voi tehdä reklamaatiota tai saada korvausta matkasta, jos jokin muu taho on maksanut sinulle vastaavan korvauksen.

Tehdessäsi reklamaation ostostasi sinun tulee liittää mukaan lentoyhtiön konkurssin vahvistava dokumentti sekä dokumentti, joka osoittaa sinun yrittäneen ottaa yhteyttä lentoyhtiöön tai matkanjärjestäjään, jonka kautta varasit matkan. Lisää liitteeksi myös vastaus, jonka olet saanut yhteydenottoosi. Lisäksi sinun tulee lisätä liitteeksi varausvahvistus tai lentolippu, josta ilmenee matkan päivämäärä, varausnumero/lipun numero, matkustajan nimi sekä lipun hinta.

Huomaa, että jos haluat tehdä reklamaation vain osasta matkaa, esimerkiksi paluumatkasta, tai jos osa matkasta on varattu toisen yhtiön kautta, sinun tulee ilmoittaa kyseisen matkan osan hinta reklamaatiossasi. 

On tärkeää, että saamme sinulta mahdollisimman kattavat tiedot, sillä se helpottaa ja nopeuttaa reklamaatiosi käsittelyä.

Pelejä myyvien sovelluskauppojen tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä sinun tulee ensijaisesti ottaa yhteyttä ostopaikkaan. Olipa sinulla näissä sovelluskaupoissa tili tai ei, toimi näin, sillä reklamaatiolla on vahvempi perusta, kun tiedossa on ostopaikan antama vastaus. Ainoastaan kortinhaltija voi pyytää näitä tietoja, joten siksi sinun tulee itse ottaa yhteyttä.

Jos et saa apua ostopaikasta, voit kääntyä puoleemme. Kun teet reklamaation, liitä mukaan myös kopio kirjallisesta vastauksesta, jonka olet saanut ostopaikasta.

Valitettavasti emme voi auttaa asiassa, sillä toimimme ainoastaan maksujen välittäjänä. Siksi sinun tulee ottaa yhteyttä suoraan kyseiseen ostopaikkaan. Suosittelemme, että käännyt juridisen asiantuntijan puoleen, jotta saat käsityksen tekemäsi sopimuksen sisällöstä ja neuvoja jatkotoimenpiteitäsi varten.

Kuukausittain toistuvissa tapahtumissa on useimmiten kyse jatkuvasta tilauksesta. Jos kuukausitilaus vaikuttaa vieraalta, on yleensä käynyt niin, että on vastaanotettu edullinen tarjous tai osallistuttu kilpailuun, jossa palkintona on lahjakortti, kännykkä tai tuotteen kokeilujakso pelkän postimaksun hinnalla.

Tarjouksen hyväksymällä tai kilpailuun osallistumalla on samalla tullut hyväksyneeksi kestotilauksen ja ostopaikan ehdot.

Ota yhteyttä ensin ostopaikkaan. Jos yhteydenotto ostopaikkaan ei onnistu, kortti tulee sulkea, jotta siltä ei tehdä enempää veloituksia.

Voi sulkea kortin soittamalla numeroon +358 8 0015 5777, joka on avoinna vuorokauden ympäri.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta www.kkv.fi sekä Euroopan kuluttajakeskuksen sivustolta www.ecc.fi löydät tietoa oikeuksistasi kuluttajana ja jatkuvista tilauksista.

Jos autovuokraamon veloittamat lisämaksut ovat reklamaatiosi syynä, pyydämme sinua ensisijaisesti selvittämään ratkaisua suoraan autovuokraamon kanssa. Huomaathan, että autovuokraamolla on oikeus jälkikäteen veloittaa kortilta esimerkiksi pysäköintivirhemaksuja tai tietulleja. Usein näitä ylimääräisiä veloituksia käsittelevällä yrityksellä voi olla toinen nimi kuin käyttämälläsi autovuokraamolla.

Jos et saa apua autovuokraamosta, voit tehdä meille reklamaation. Reklamaatiostasi tulee ilmetä, keneen olet ollut yhteydessä, milloin ja miten yhteydenottosi tapahtui, ja mikä oli tulos. Liitä mukaan kaikki sellainen dokumentaatio, joka vahvistaa reklamaatiotasi, esimerkiksi sähköpostiviestit sekä auton vuokraussopimus.