Säker användning av kort

Att använda kort är enkelt och ofta smartare än att betala med kontanter, oavsett om du handlar på nätet, i en vanlig butik, på resa eller hemma i Finland. När du betalar med ditt kort är du inte ansvarig om du drabbas av kortbedrägerier, så länge du inte varit oaktsam med kortet. Behandla därför kortet som den värdesak det är.

Se våra tips när det gäller säkerhet kring kort 
Hur kan jag vara trygg när jag handlar på nätet?

Du kan även läsa mer om säker kortanvändning på bankernas gemensamma kortsäkerhetssida 

Betala med kort utomlands

Diners Club fungerar över hela världen och du kan både använda det för att handla och ta ut kontanter. När du betalar med kort utomlands, kan du bli erbjuden att välja valuta på ditt köp. Vi rekommenderar att du alltid väljer den lokala valutan i stället för euro. I de allra flesta fall får du en bättre kurs om du väljer att betala i landets lokala valuta.

Vårt ansvar

Vi på Diners Club arbetar kontinuerligt med att upprätthålla säkerheten. Detta gör vi genom dygnet-runt-övervakning av transaktioner som vi betraktar som misstänkta. Vi har lång erfarenhet och bra rutiner för att hantera eventuella misstankar om kortbedrägerier och vi vidtar snabbt åtgärder för att minimera skadorna.

Om vi märker att du som kund har utsatts för kortbedrägeri kontaktar vi dig alltid. I huvudsak tar vi kontakt per telefon för att snabbt kunna spärra kortet, men vi kan även ta kontakt via sms eller brev.